Opušteno veče: martovske preporuke (2020)
Lifestyle, 24/03/2020

Opušteno veče: martovske preporuke (2020)

Odavno nije bilo posta iz rubrike Opušteno veče. Međutim, danas vam ipak predstavljam malo drugačije izdanje od onog na koje ste navikli. Naime, kako su nas okolnosti navele da dane provodimo u kući neću vam dati preporuke dela koja sam nužno lično pročitala/pogledala već ću sa vama podeliti gde to možete da pronađete kvalitetan sadržaj da skratite dokolicu. 


Iako vrlo često koristim platforme kao što su HBOgo, Netflix i RTS planeta ovog puta ću ih samo spomenuti budući da verujem da ste za ove platforme već čuli i da znate da tamo možete pronaći veliki izbor filmova, serija, dokumentarnog programa i slično. 

 

martovske preporuke


Knjige


Verujem da mnogi već znaju za aplikaciju Bookmate. Naime, u pitanju je aplikacija koju možete instaliratni na svoj mobilni telefon. Ponuda u njihovoj biblioteci je zaista široka, te svako može pronaći nešto za sebe. Naravno, ništa ne može da zameni osećaj knjige u rukama, ali priznaćete u vremenima kada smo svi nekako okrenuti tehnologiji ova zamisao i te kako ima smisla.


Ono što je u celoj ovoj priči najvažnije jeste to da Bookmate tokom marta časti sve korisnike sa 30 dana potpuno besplatnog pristupa celoj biblioteci. Sve što je potrebno da uradite jeste da instalirate aplikaciju (ukoliko do sada to niste učinili) i unesete promo kod SEDIGDESI. Pored čitalaca iz Srbije ovaj promo kod mogu iskoristiti i čitaoci iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Bookmate

Slika je preuzeta sa zvanične Instagram stranice Bookmate

 


Ukoliko ste pak više za štampanu verziju do kraja marta možete iskoristiti popuste koje izdavači (Laguna, Vulkan, Evro Book...) nude i to sve sa besplatnom isporukom na celoj teritoriji Srbije. 

 

Pozorište


Ukoliko ste ljubitelj pozorišta vest da sada iz udobnosti svog doma možete da pogledate mnoge odlične predstave će vas obradovati. Naime, veliki broj pozorišta odlučio je da svojoj publici pruži online verzije predstava.


Prvo pozorište koje bih spomenula, kao neko ko sa sigurnošću može reći da ovo pozorište ima repertoar vredan pažnje, jeste Narodno pozorište Sombor. Trenutno na njihovom Youtube kanalu možete pogledati predstavu Lepe oči, ružne slike.


Srpsko narodno pozorište Novi Sad je, takođe, omogućilo online gledanje predstava na zvaničnom sajtu pozorišta i njihovoj facebook stranici. Predstave će biti dostupne 48 sati od trenutka postavljanja. Prva predstava koju možete pogledati jeste Čas anatomije.


Narodno pozorište u Beogradu savakog dana sa početkom u 21h prikazuje najrazličitije predstave, balete i opere na svom Youtube kanalu. Evo šta vas to očekuje u narednom periodu (slika je preuzeta sa zvanične Instagram stranice ovog pozorišta):

 

narodno pozoriste u Beogradu


Atelje 212 se priključio online zajednici tako što svakog utorka, četvrtka i subote na facebook kanalu od 20h emituje predstave. Ipak, veliki broj predstava ovog pozorišta možete pronaći na Youtube kanalu - RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal. Neke od kultnih predstava koje vam preporučujem jesu: KorešpondencijaČudo u Šarganu, Sveti Georgije ubiva aždahu.


Na repertoaru pozorišta Bora Stanković večeras od 20h biće prikazana predstava Pokondirena tikva


Budući da su se zaista mnoga pozorišta okrenula online prikazivanjima nemoguće je sve spomenuti, te ću na Instagram profilu podeliti još neke preporuke.

 

Muzeji


Činjenica da sada imate mogućnost da obiđete neke od svetskih muzeja je, priznaćete, fantastična. Da, dobro ste pročitali. Naravno, podrazumeva se da ne treba da izlazite napolje jer je sada moguće obići ih virtuelno. Ukoliko ste ljubitelj muzeja verujem da ćete uživati “koračajući” najpoznatijim muzejima. Ostavljam vam link na kom možete pronaći spisak muzeja koje možete “posetiti”.

 

Dokumentarni filmovi


Za sve ljubitelje dokumentarnih filmova koji su u potrazi za novim sadržajem sjajan izbor ovih dana može biti platforma volimdokumentarce.net koja uz kod DOKU-IZOLACIJA nudi 20 filmova potpuno besplatno. Sve što je potrebno da uradite jeste da kada izaberete film kliknete na opciju RENT, potom APPLY PROMO CODE i upišete kod.


Bilo je to sve za ovo izdanje iz rubrike Opušteno veče. Ukoliko želite neke konkretne predloge u odeljku Lifestyle možete pronaći postove sa istim.

 

Ne zaboravite da je zdravlje na prvom mestu i zato #ostanikući. Danas nam tehnologije dozvoljavaju da se družimo online, te vas pozivam da “dođete” na Instagram profil da se družimo i razmenjujemo preporuke kako bi nam ovaj period svima što brže i lagodnije prošao.


Imate li vi neku preporuku? Pišite u komentarima.


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: