5 videa koje morate pogledati ukoliko vam nedostaje motivacije
Lifestyle, 04/10/2018

5 videa koje morate pogledati ukoliko vam nedostaje motivacije

Svi smo nekada bili u periodu kada nam nedostaje motivacije. U periodu kada nam sve izgleda loše i kada ne želimo da ustanemo iz kreveta a kamoli da radimo nešto. I to je potpuno u redu. Ljudi smo. Međutim, ovakav peroid ne može večno da traje. Ono što meni pomaže u takvim situacijama jesu motivacioni videi. U današnjem postu želim s vama da podelim 5 videa koje morate pogledati ukoliko vam nedostaje motivacije. Sigurna sam da ćete se nakon njih trgnuti i imati volje da uradite sve ono što niste u prethodnom periodu. Meni uvek pomognu.


Budući da prvo želim da pomenem jedan TED video, pozivam vas da ukoliko niste pročitate post TED govori koji vas motivišu da sledite svoje snove jer i oni mogu da vas podstaknu da se pokrente.


Dakle, prvi u nizu jeste TED govor pod nazivom How to stop screwing yourself over koji je održala Mel Robins. Mel Robins nam govori o važnosti toga da se pokrenemo i da ne sabotiramo sami sebe. Najlakše je ostati u krevetu gde je nam je toplo i udobno jer nas mrzi da uradimo ono što moramo. Međutim, ukoliko se ne pokrenemo i ne počnemo da radimo čak i ono što ne želimo u datom momentu, nećemo ostvariti cilj koji smo sebi zadali.

Ukoliko vas zanima ko je Mel Robins i čime se bavi, pogledajte njen blog. Sigurna sam da ćete tamo pronaći mnogo korisnog materijala. 

 

 


Drugi video kojem se često vraćam jeste govor koji je Stiv Džobs održao na Standford univerzitetu. Ovaj govor se smatra jednim od njegovih najboljih govora i uči nas tome koliko je bitno da pratimo svoje snove, da ne odustajemo od njih ni zbog čega i ni zbog koga, te koliko je bitno da uočimo prilike i tamo gde ih naizgled nema.

 

 


Sledeća preporuka jeste video koji nosi simboličan naziv Dream i govori nam upravo o snovima, o tome da treba da se pokrenemo bez obzira na strah. Da, na strah, jer upravo je strah jedan od glavnih razloga zašto ne radimo na svojim snovima, strah od (ne)uspeha. Ne dozvolite da vas on određuje.

 

 


Četvrti u nizu jeste miks govora koje je održao Džek Ma, osnivač sajta Alibaba. Priča je vrlo interesantna i uči nas tome da ne odustajemo. Kada je teško najlakše je odustati. Međutim, ono što u takvim situacijama treba da uradimo jeste da se potrudimo još više. Ovaj video će vas ohrabriti ukoliko se nalazite u situaciji kada mislite da nema svrhe sav trud koji ulažete i želite da odustanete. Pogledajte video i nikako, nikako nemojte odustati.


Ovo je video koji sam odlučila da uvrstim u 5 videa koje morate pogledati ukoliko vam nedostaje motivacije. Međutim, postoji mnogo videa u kojima Džek Ma priča o svojim počecima, padovima i uspesima koji su vrlo inspirativni. Stoga, pogledajte još neki njegov govor, koristiće vam.

 

 


I za sam kraj video koji nam govori o tome koliko je važna samodisciplina. Koliko je bitno da volimo sebe i da upravo zbog te ljubavi radimo na sebi, svojim željama i kvalitetu svog života. Na posletku, snovi se ne ostvaruju ukoliko nemamo samodisciplinu i ne radimo na njima.

 

 

 

Dakle, ovo je moj izbor 5 videa koje morate pogledati ukoliko vam nedostaje motivacije. Verujem da ćete se nakon što ih pogledati pokrenuti, te da će uzrok nedostatka motivacije (bilo da je reč o tenutnoj lenjosti, nedisciplini, osudi okoline i pak nekom drugom uzroku) biti deo prošlosti.

 


Da li vam ova vrsta videa pomaže kada vam nedostaje motivacije? Kako se vi borite s ovim problemom?


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: