Ziaja proizvodi za negu lica
Lepota, 28/08/2018

Ziaja proizvodi za negu lica

Moj prvi susret sa Ziaja brendom bio je kada sam isprobala njihov losion za telo. Kako sam bila veoma zadovoljna ovim losionom nastavila sam intenzivno da ga koristim. Stoga sam odlučila da dam priliku i nekim drugim proizvodima Ziaja brenda, te je izbor pao na njihove proizvode za negu lica. Ukoliko želite da saznate koji su to proizvodi, kao i to da li su opravdali moja očekivanja, nastavite da čitate.

 

Ziaja nega lica


Prvi proizvod kom sam odlučila da dam priliku jeste Ziaja acai berry antioksidativni micelarni piling gel za lice. Kako sam potrošila po ko zna koji Balea gel za umivanje s ekstraktom lotosa i bambusa (o kom sam pisala ovde) poželela sam da isprobam neki drugi gel za umivanje. Razgledajući rafove i ne znajući da je u pitanju gel za lice, pažnju mi je privukla plava ambalaža Ziaja micelarnog piling gela.


Proizvođač navodi da je ovo micelarni piling gel za umornu, beživotnu i osetljivu kožu. Nežno čisti kožu i otklanja odumrle ćelije epiderma, te je nakon upotrebe koža meka i hidrirana. Pored toga sadrži prirodne aktivne sastojke poput acai bobica, vitamina C, D-pantenola, kalcijum glukonata, glicerina i prirodnog sredstva za čišćenje i piling zing coceth sulfata koji normalizuje pH kože i ima antibakterijsko dejstvo.


Priznaćete da sve ovo zvuči veoma primamljivo, te su i moja očekivanja bila velika. Prvi utisak koji je ovaj proizvod ostavio na mene jeste predivan miris. Miris mi se toliko dopao da sam pomislila kako ću ovaj gel koristiti ako ni zbog čega onda zbog mirisa. Tekstura ovog proizvoda je gelasta i tečna (ne previše tečna, ali nije ni previše gusta, dakle neka sredina). Gel je providan s veoma sitnim belim česticama (i po nekom plavom) koje pilinguju. I pored toga što je ovo zapravo piling, pogodan je za svakodnevnu upotrebu. Moje iskustvo to zaista i potvrđuje, budući da je ovo jedan zaista nežan piling.


Već nakon prve upotrebe ovaj proizvod mi se veoma dopao. Koža je nakon njega zaista meka, te ne ostavlja osećaj zatezanja. Ono što moram napomenuti jeste da mi se ovaj proizvod sa svakim korišćenjem sve više dopadao. Naročito mi je prijao kada su velike vrućine i kada je pojačano lučenje masnoća. Nakon umivanja ovim gelom koža je preporođena.


Međutim, ono što je mene oduševilo jeste činjenica da ovaj gel u potpunosti skida šminku. Naime, u jednom momentu sam se setila da sam negde čula da je ovaj gel dobar i u svrhu skidanja šminke. Pomislila sam kako to ima smisla budući da na boci piše da je zapravo u pitanju micelarni piling gel. Odlučila sam da probam ovaj proizvod i u te svrhe te sam bila više nego prijatno iznenađena. Kako bih bila potpuno sigurna da na licu više nema ni traga od šminke, uzela sam micelarnu vodu i prešla tuferom po licu. Tufer je ostao potpuno čist. Od tada ga vrlo često koristim i u ove svrhe. Na bočici nigde ne piše da je ovaj proizvod pogodan za korišćenje na očima, te sam bila malo skeptična budući da imam izuzetno osetljive oči. Međutim nisam imala nikakve iritacije.

 

Ziaja acai berry micelarni piling gel


Drugi proizvod koji ću danas spomenuti jeste Ziaja krema za lice s ekstraktom krastavca. Proizvođač navodi da je ovo bogata hranljiva krema za masnu, kombinovanu i normalnu kožu. Pored toga, sprečava dehidraciju, vraća koži vlažnost i ima umirujća svojstva. Stabilizuje rad lojnih žlezda i smanjuje preterano lučenje masti, optički posveljuje kožu, uklanja pigmentske mrlje i ujednačava ten, te je pH uravnotežena.


Ova krema mom licu pruža vrlo lepu hidrataciju, a koža nakon nje ostaje meka i nežna na dodir. Tekstura same kreme je prilično retka. Krema je veoma lagana, te koži pruža efekat hlađenja. Vrlo lako se razmazuje i potrebna je veoma mala količina proizvoda. Kada je reč o mirisu, oseća se blag miris krastavca, međutim veoma je prijatan, te verujem da neće smetati čak ni onima koji ne vole krastavac (a možda i grešim smile).


Što se tiče tvrdnji proizvođača da ova krema posvetljuje kožu i uklanja pigmentske mrlje, nisam sigurna. Lično nisam primetila efekat posvetljivanja. Što se tiče pigmentskih mrlja, s njima nemam većih problema ukoliko izuzmemo pegice na nosu koje se pojave u letnjem periodu od sunca, a koje su i dalje tu bez obzira na upotrebu ove kreme.


Pored toga, proizvođač navodi da ova krema smanjuje preterano lučenje masti što se u mom slučaju pokazalo kao istinito. Naime, moja koža je mešovita s masnom t-zonom što najviše dođe do izražaja u lenjim danima kada su velike vrućine. Ono što sam primetila jeste da mi se t-zona malo manje masti od kada koristim ovu kremu. Ne mogu reći da je velika razlika, međutim ipak postoji.

 

Ziaja krema za lice s ekstraktom krastavca


Dakle, Ziaja proizvodi za negu lica koje sam vam predstavila su vrlo kvalitetni. Naročito ako govorimo o micelarnom piling gelu za koji verujem da će još dugo imati svoje mesto u mojoj rutini nege lica. Kombinacija ova dva proizvoda naročito mi je odgovarala u periodu velikih vrućina, što nikako ne znači da mi neće odgovarati i u zimskom periodu.

Cena ova dva proizvoda je, ako se ne varam, oko 500,00 rsd.

 

Da li ste isprobali neki od navedenih Ziaja proizvoda za negu lica? Kakvi su vaši utisci?


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: