Utisci o Mixa micelarnoj vodi
Lepota, 03/07/2018

Utisci o Mixa micelarnoj vodi

Nedavno sam pisala utiske o Balea micelarnoj vodi (ovde). Tada sam napomenula kako sam u potrazi za micelarnom vodom koja će efikasno odstraniti svu šminku, bez iritacija. Nakon Balea proizvoda, odlučila sam da šansu dam Mixa brendu. Naime, Mixa je poznata po proizvodima namenjenim, pre svega, za osetljivu kožu. Ako je verovati ovoj tvrdnji, ova micelarna voda bi trebalo da bude pun pogodak. Da li je tako i kakvi su moji utisci o Mixa micelarnoj vodi, saznaćete u nastavku teksta.

 

Mixa micelarna voda


Mixa micelarna voda dolazi, ako se nevaram, u tri varijante:

  • protiv iritacija za osetljivu kožu lica i reaktivnu kožu oko očiju,
  • protiv isušivanja za suvu i osetljivu kožu i
  • protiv nesavršenosti za masnu i kombinovanu kožu.

Moj izbor bila je ona protiv iritacija budući da mi je koža sklona reakcijama, te da imam veoma osetljive oči.


Proizvođač navodi da će ova micelarna voda efikasno otkloniti šminku i nečistoće bez potrebe za trljanjem. Pored toga, proizvod ne sadrži hipoalergene, parfeme, paraben i alkohol, dok je obogaćen fiziološkim pH 5,5 i pantenolom.


Moram priznati da sam učinkom ove micelarne vode zaista zadovoljna. Celokupnu šminku skida vrlo efikasno. Način na koji ja skidam šminku ovim proizvodom je sledeći: sa očiju i usana (ukoliko je na usnama mat karmin) šminku skidam tako što tufer prislonim na nekoliko sekundi, te zatim laganim pokretima skinem nečistoće, dok sa lica šminku skidam laganim kružnim pokretima. Tvrdnja da nije potrebno trljanje je tačna ukoliko skidate šminku na ovaj način. Ukoliko pokušate odmah da skinete šminku (ne prislonite tufer prethodno) ipak ćete morati malo da trljate. Kada su u pitanju “jače” maskare, potrebno je malo duže držati tufer pre samog skidanja šminke.


Ono što sam primetila jeste da ovaj proizvod prija mojoj koži, te nisam imala nikakve iritacije nakon upotrebe istog. Proizvođač tvrdi da proizvod nije potrebno ispirati, međutim navika da se nakon svakog skidanja šminke umijem je ostala, te ovaj proizvod nisam koristila bez ispiranja. Ono što moram da napomenem jeste da su me oči pomalo pekle (zaista minimalno) u momentima kada stavim previše proizvoda na tufer. Dakle, vodite računa da ne natapate tufer previše.


Jedina zamerka koju imam na ovaj proizvod je to što se brzo troši. Međutim, celokupan utisak o Mixa micelarnoj vodi je odličan. Ukoliko ste u potrazi za micelarnom vodom koja će skinuti sve nečistoće s vašeg lica, a da pri tome ne iritira kožu i oči, obratite pažnju na ovaj proizvod.


Cena ove micelarne vode je 579,00 rsd za 400ml proizvoda.


Da li ste probali Mixa micelarnu vodu? Kakvi su vaši utisci?


Do narednog posta, veliki pozdrav.  

 

 

 

Povezani postovi: