Utisci o Maybelline Super Stay Matte Ink tečnim karminima
Lepota, 25/11/2020

Utisci o Maybelline Super Stay Matte Ink tečnim karminima

Od kada su se na tržištu pojavili Maybelline Super Stay Matte Ink tečni karmini slušam oprečne utiske. Dok je nekima ovo omiljeni tečni mat karmin, drugima uopšte ne odgovara. Nedavno sam odlučila i sama da isprobam ove karmine, te ukoliko vas zanima kakvi su moji utisci, nastavite da čitate.

 

Maybelline Super Stay Matte Ink

 

Maybelline Super Stay Matte Ink tečni kamrini dolaze u plastičnom pakovanju čija boja odgovara boji samog karmina, dok je poklopac u beloj boji. Izbor nijansi je odličan, te verujem da svako može pronaći idealnu nijansu za sebe.

 

Nijanse koje sam ja odabrala su 065 - Seductress i 070 - Amazonian. Nijansa Seductress je jedna od najprodavanijih nijansi ovog karmina, jedna prava nude roza boja koja vrlo lepo stoji svetloputim devojkama. S druge strane, nijansa Amazonian je, iako veoma lepa, dosta tamna, te nije najbolji izbor za svetlopute devojke. Ja ovu nijansu najčešće kombinujem s nekim drugim, nude karminima kako bih dobila nešto svetliju nijansu.

 

Maybelline Matte Ink

 

Aplikator ovog karmina je vrlo precizan a količina proizvoda koja ostaje na aplikatoru je dovoljna za jedno nanošenje. Takođe, puna boja se dobija u samo jednom sloju.

 

Tekstura Maybelline Super Stay Matte Ink tečnih karmina je prilično gusta. Po nanošenju ovog karmina imaćete osećaj težine (pa čak i lepljivosti) na usnama. Takođe, iako je to očekivano za mat karmine, moram naglasiti da ovi karmini prilično isušuju usne, te bi bilo dobro da ih predhodno lepo iznegujete kako bi usne lepše izgledale po nanošenju ovog proizvoda.

 

Osećaj težine na usnama koji ostavljaju ovi karmini je mnogo manji ukoliko ih pomešate sa nekim manje opterećujućim karminom ili ukoliko preko njega nanesete sjaj za usne.

 

Proizvođač navodi da je u pitanju formula koja na usnama traje i do 16h. Ovu tvrdnju ne mogu potvrditi budući da nisam toliko nosila karmin na usnama. Ipak, ono što mogu da kažem jeste da je ovaj karmin vrlo dugotrajan. Naime, na mojim usnama traje od momenta kada ga stavim do momenta kada odlučim da ga skinem, pa i onda se pomučim. Ovaj karmin se najlakše skida nekim uljanim sredstvom za skidanje šminke.

 

U toku dana će karmin malo izgubiti na intenzitetu, ali se boja skida vrlo ravnomerno pa samim tim izgleda vrlo lepo na usnama kroz čitav dan. 

 

Maybelline Super Stay Matte Ink tečni karmini

 

Dakle, ukoliko vam treba karmin koji će vam trajati čitav dan na usnama, ovaj je pun pogodak. Ipak, lično ne volim da ga nosim na svakodnevnom nivou (osim u slučaju kada ga pomešam sa neki drugim, laganijim proizvodima) zbog osećaja težine koji ostavlja.

 

Sada mi je potpuno jasno zašto su oprečna mišljenja o ovim karminima. U pitanju je proizvod s kojim je većina devojaka u volimo se - ne volimo se odnosu, pa tako ni ja nisam izuzetak. Ono što je proizvođač hteo da postigne to je i postigao - dugotrajnost. Lično bih volela da je formula malo laganija, te ću nastaviti da koristim ove proizvode isključivo u kombinaciji sa nekim drugim proizvodima.

 

Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna.

 

Da li ste isporbali Maybelline Super Stay Matte Ink tečne karmine? Kakvi su vaši utisci?

 

Do idućeg posta, veliki pozdrav.