Utisci o Bourjois Always Fabulous tečnom puderu i korektoru
Lepota, 09/10/2020

Utisci o Bourjois Always Fabulous tečnom puderu i korektoru

U današnjem postu prenosim vam utiske o Bourjois Always Fabulous kolekciji koja se sastoji iz tečnog pudera i korektora. Ukoliko vas zanima šta možete očekivati od ovih proizvoda i kakvi su moji utisci, nastavite da čitate.

 

Bourjois Always Fabulous tečni puder


Bourjois Always Fabulous tečni puder dostupan je u 6 nijansi. Dolazi u vrlo lepoj, elegantnoj staklenoj ambalaži na pumpicu.


Proizvođač navodi da je u pitanju puder izuzetne pokrivne moći koji u sebi sadrži vitamin E i hijaluronsku kiselinu koja dubinski hidrira kožu kao i SPF20. Ne sadrži ulja. 


Prvo što ćete primetiti kada počnete sa nanošenjem proizvoda na lice jeste prelep, blag miris koji se po nanošenju ne zadržava na koži.


Tekstura ovog tečnog pudera je kremasta (srednje gustine). Podjednako lepo se nanosi i četkicom i blenderom, međutim, imajte u vidu da od načina nanošenja zavisi i pokrivna moć koju ćete dobiti. 


Naime, ukoliko puder nanosite četkicom dobićete vrlo visoku pokrivnu moć (ipak ne potpunu), dok ćete ukoliko puder nanosite blenderom dobiti nešto slabiju pokrivnu moć, ali će isto tako puder izgledati mnogo prirodnije na koži i više prilagođeno dnevnoj šminki. Ukoliko se ipak odlučite za nanošenje četkicom najbolje bi bilo da nakon toga ipak pređete blenderom još jednom kako bi se puder lepše stopio sa kožom i bio manje primetan.


Takođe, moram napomenuti da je puder nadogradiv, ali opet ne do potpune pokrivne moći. U zavisnosti od efekta koji želite da postignete biće vam potrebne 2-3 pumpice proizvoda.


Što se tiče završnice koju ostavlja na koži složila bih se sa proizvođačem koji tvrdi da je u pitanju semi-mat završnica. Dakle, ni previše sjajna ni potpuno mat. Nije težak na licu, ali ni potpuno lagan. Međutim, ukoliko na dnevnom nivou volite nešto laganije pudere a opet da imaju malo jaču pokrivnu moć imajte u vidu da se ovaj puder vrlo lepo meša sa drugim, laganijim puderima.

 

Bourjois Always Fabulous tečni puder - nijanse


Za koji tip kože je namenjen ovaj tečni puder je, verujem, ono što vas najviše zanima. Bourjois Always Fabulous je puder koji će najviše odgovarati normalnoj i mešovitoj koži (ukoliko t-zona nije previše masna). Ipak, smatram da bi puder mogao odgovarati i onima sa suvom kožom ukoliko je prethodno dobro hidriraju i pripreme za puder. Što se tiče masne kože mislim da nije najbolji izbor jer će se takva koža već nakon 2-3 sata po nanošenju prosijati.


Kada je trajnost na licu u pitanju ona će, takođe, zavisiti od vašeg tipa kože. Na mojoj mešovitoj koži ovaj puder se vrlo lepo ponaša i traje zaista dugo.


Najveća mana ovog pudera jeste izbor nijanisi. Naime, nijansa u broju 125-Ivory je, ukoliko se ne varam, najsvetlija nijansa u ponudi koja će izrazito svetlim devojkama (pa i meni u zimskom periodu) i dalje biti previše tamna. Naročito ako uzmemo u obzir da puder oksidira za jednu nijansu.

 

Bourjois Always Fabulous korektor


Bourjois Always Fabulous korektor dostupan je u 3 nijanse. Dolazi na izgled u potpuno istoj (ali manjoj i plastičnoj) ambalaži kao i tečni puder.


Korektor ima potpuno isti, prijatan miris i kremastu teksturu kao i puder. Pokrivna moć opet nije potpuna, ali ostavlja jako lep i svež izgled na koži. Ukoliko ga nanosite prstima dobićete nešto veću pokrivnu moć (opet ne potpunu). Izrazito tamne podočnjake ovaj korektor neće prekriti.


Da bi vam korektor trajao čitav dan morate ga blago setovati. U suprotnom će se veoma brzo uvući u sitne linije i bore.


Najveća mana korektora je, opet, izbor nijansi. Najsvetlija nijansa jeste 200-Vanila. Ova nijansa se savršeno uklapa sa nijansom pudera u broju 125-Ivory. Međutim, za svetle devojke je previše taman.

 

Bourjois Always Fabulous


Dakle, moji utisci o Bourjois Always Fabulous tečnom puderu i korektoru su pozitivni. Smatram da su u pitanju zaista odlični drogerijski proizvodi. Ipak, moram još jednom napomenuti da je moja koža mešovita (normalna sa umereno masnom t-zonom).


Redovna cena Bourjois Always Fabulous pudera je oko 2000,00 rsd za 30ml, dok je redovna cena korektora oko 1300,00 rsd za 6ml proizvoda.


Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna.


Da li ste isprobali Bourjois Always Fabulous tečni puder ili korektor? Kakvi su vaši utisci?


Do idućeg čitanja, veliki pozdrav.