Šminka: Favoriti 2019. godine
Lepota, 10/01/2020

Šminka: Favoriti 2019. godine

U današnjem postu očekuju vas, kao što vidite, favoriti 2019. godine kada je u pitanju šminka. Pre nego što pređemo na same favorite moram napomenuti da su se ovde našli samo oni proizvodi koje sam koristila veći deo godine, te da neću spominjati proizvode koje sam tek nedavno počela koristiti iako su se neki od njih već izdvojili. Takođe, ostaviću vam linkove ka postovima gde možete pročitati detaljne utiske ukoliko vas to zanima. A sada pređimo na favorite.

 

favoriti 2019.


Lice


L'Oreal True Match tečni puder


Tečni puder koji sam najčešće koristila protekle godine jeste L'Oreal True Match. U pitanju je puder koji mom licu pruža svež, prirodan izgled i ujednačen ten. Pokrivna moć mu nije velika (slaba ka srednjoj), te je ovo idealan puder za svakodnevnu upotrebu. Ne stvara osećaj težine ili maske na licu što je meni izuzetno važno kod pudera koji koristim svakodnevno.


Ukoliko do sada niste isprobali ovaj proizvod a u potrazi ste za nekim laganim, svakodnevnim puderom, s moje strane imate sve preporuke. Činjenica da sam ponovila kupovinu ovog proizvoda govori sama za sebe. 

 

Deborah Milano 24 Ore Extra Cover tečni puder


Puder za kojim sam posezala kada mi treba jača pokrivna moć jeste Deborah Milano 24 Ore Extra Cover. Naime, ovaj puder mom licu pruža instant efekat zaglađenog i ujednačenog tena uz odličnu postojanost. Često je ovaj proizvod bio moj izbor u nekim specijalnim prilikama, te sa sigurnošću mogu tvrditi da odlično izgleda i na fotografijama.


Imajte u vidu da je ovaj puder nešto teži od prethodnog. Međutim, i pored toga nećete imati osećaj maske na licu. 


L'Oreal Infaillible more than concealer korektor


Korektor za kojim sam najčešće posezala protekle godine jeste L'Oreal Infaillible more than concealer korektor. U pitanju je korektor koji pruža izuzetnu pokrivnu moć uz minimalnu količinu proizvoda, ne uvlači se u pore i bore, te je vrlo postojan. Upravo ova karakteristika čini ga savršenim korektorom za sve one prilike kada vam treba jača pokrivna moć. Ipak, i pored toga meni se pokazao vrlo lepo i za svakodnevnu upotrebu. Ono što treba imati u vidu kada je ovaj korektor u pitanju jeste da je potrebno vreme da se naviknete da ga koristite budući da je potrebna minimalna količina proizvoda.

 

Loreal korektor

 

Too Faced Natural Face paleta


Paleta s kojom sam u ljubavi od dana kada sam počela da je koristim jeste Too Faced Natural Face paleta. Ova paleta pored toga što sadrži bronzer, rumenilo i hajlajter na jednom mestu, ima savršenu nežnu teksturu, lako se blenda i traje ceo dan na licu. Ako vam ovo nije dovoljno navešću i to da ima neodoljiv miris (i ukus smile). 


Ova paleta je moj prvi izbor za posebne prilike kada želim da mi šminka traje ceo dan, ali i za svakodnevnu upotrebu. Naročito ako sam u žurbi. Naime, ova paleta je nebrojano puta bila dovoljna da uz minimalan trud i uloženo vreme završim makeup i na licu i na kapcima.


Ovo je proizvod za koji je potrebno izdvojiti više novca, međutim, ukoliko ste neko ko voli prirodan izgled, te ne volite puno da eksperimentišete sa bojama ovo je paleta u koju vredi uložiti (naročito ako uzmemo u obzir njenu multifunkcionalnost). Na Instagramu možete pogledati IGtv video u kom ovu paletu koristim i na licu i na očima. 


Ukoliko bih morala izabrati jedan favoriti za 2019. godinu to bi bila ova paleta što, verujem, dovoljno govori o kvalitetu.

 

Too Faced Natural Face paleta

 

L'Oreal La Vie En Glow paleta hajlajtera


Iako prethodno pomenuta paleta sadrži i dva odlična hajlajtera ne mogu a da ne pomenem i L'Oreal La Vie En Glow paletu hajlajtera. U pitanju je paleta koja sadrži četiri hajlajtera, te je pogodna kako za svetlopute tako i za tamnopute devojke. Tekstura je vrlo meka i nežna a sjaj koji pružaju ovi hajlajteri je fantastičan. Ukoliko neke boje ne možete da koristite na licu isprobajte ih na kapcima, sigurna sam da će vam se dopasti.

 

OBRVE


Max Factor Brow Shaper olovka/ Aura Browmatic olovka


Dve olovke za obrve koje su se izdvojile i koje sam naizmenično koristila u 2019. jesu Max Factor Brow Shaper i Aura Browmatic olovka. Reč je o dve odlične olovke. Imaju vrlo lep češljić i tanak, precizan vrh koji omogućava iscrtavanje obrva uz minimalan trud, bez razmazivanja. 


Llums set za obrve


Nakon što iscrtam obrve tamo gde mi nedostaju volim da ih popunim senkom i na taj način dobijem prirodniji izgled. Llums set za obrve sadrži jednu tamnu senku za popunjavanje i jednu hajlajt nijansu. Iako može delovati da tamnija senka nije dovoljno pigmentovana meni se pokazala vrlo lepo, te je idealno rešenje za svakodnevnu upotrebu. 

 

Olovka i senke za obrve


OČI


The Balm Nude Beach paleta senki


The Balm Nude Beach paleta senki je proizvod za kojim sam najčešće posezala kada je reč o makeupu na očima, te se zasluženo našao među favoritima 2019. godine. S ovom paletom nema bojazni da ćete preterati ukoliko ste početnik a opet možete postići vrlo intenzivan makeup nadograđivanjem boje. Senke se vrlo lako blendaju a na kapcima traju čitav dan. 

 

The Balm Nude Beach paleta senki

 

Wet n Wild Color Icon paleta senki


Druga paleta senki koja se izdvojila jeste Wet n Wild Color Icon paleta u nijansi Rose In The Air. U pitanju je jedna vrlo pristupačna paleta koja sadrži sve što vam je potrebno. Senke su lepo pigmentovane, lako se blendaju a uz bazu će stajati gotovo čitav dan na kapcima. 


Maybelline Lash Sensational maskara


Maskara koja ne samo da je favorit 2019. godine već godinama u nazad jeste Maybelline Lash Sensational. Ova maskara mojim trepavicama pruža i dužinu i gustinu, ne razmazuje se, ne kruni, ne slepljuje trepavice. Dakle, sve ono što tražim od jedne maskare ova mi pruža. O ovoj maskari pisala sam ovde.


USNE


Aura olovka za usne


Aura olovka za usne se izdvojila kako zbog prelepe nude nijanse (62) tako i zbog toga što je izuzetno kremasta, te vas neće grebati pri nanošenju. Ova olovka i neki od sjajeva koje ću spomenuti nešto kasnije su savršena kombinacija.


Ingrid olovka za usne


Još jedna olovka za usne koja se izdvojila jeste Ingrid olovka (nijansa 14 Nude) koja je kremastija čak i od prethodno pomenute Aura olovke. Moram priznati da sam ovu olovku u većini slučajeva koristila samostalno u vidu karmina budući da je u pitanju jedna specifična, prelepa nijansa.


Llums Featherlight Long Lasting mat karmin


Llums Featherlight Long Lasting mat karmin je u protekloj godini bio vrlo često moj izbor. Pored vrlo lepe nude nijanse (Irish Coffee) sa primesama narandžaste dopada mi se i to što je, i pored toga što je mat, vrlo prijatan na usnama. 

 

favoriti 2019. usne


Deborah Milano Fluid Velvet mat tečni karmin


Kada sam želela da budem siguruna da će mi karmin trajati čitav dan moj izbor je uglavnom bio Deborah Milano Fluid Velvet mat tečni karmin (nijansa 01). Dakle, u pitanju je vrlo postojan mat tečni karmin o kom nećete morati puno da razmišljate kada ga jednom nanesete.


Catrice Generation Mat tečni karmin


Karmin čija mi se tekstura najviše dopada jeste Catrice Generation Mat tečni karmin. Reč je o proizvodu koji je toliko prijatan na usnama da ga bukvalno ne osećate, te je dovoljan vrlo tanak sloj kako biste dobili punu boju. Moj izbor bila je nijansa 050 - Danger Lips


Max Factor Color Elixir Cushion sjaj/Catrice Dewy-ful Lips sjaj


Kada je reč o sjajevima za usne Max Factor Color Elixir Cushion (025 - Shine in glam) i Catrice Dewy-ful Lips (020 - Lets DEW This) su se definitivno izdvojili. Ono što je meni najbitnije kod sjaja jeste da ne ostavljaju lepljiv osećaj na usnama. Detaljne utiske možete pročitati ovde.

 


To su bili moji favoriti za 2019. godinu kada je u pitanju šminka. Pišite u komentarima koji su to proizvodi vaši favoriti.


Do idućeg posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: