Sephora Christmas kolekcija 2018: Enchanted Sky paleta senki
Lepota, 12/12/2018

Sephora Christmas kolekcija 2018: Enchanted Sky paleta senki

Sephora već tradicionalno ima veoma lepu Christmas kolekciju. Svi proizvodi su upakovani u predivne ambalaže koje prosto mame kupce. U današnjem postu vam donosim utiske o Enchanted Sky paleti senki koja je deo Christmas kolekcije za 2018. godinu. Ukoliko vas zanima šta da očekujete od ove palete, nastavite da čitate.

 

Sephora Enchanted Sky


Enchanted Sky paleta senki dolazi u okruglom pakovanju sa zlatnim šljokicama. Donji deo palete u kom se nalaze senke je izrađen od plastike dok je gornji deo (iako na prvi pogled možda ne biste rekli) izrađen od kartona.


Moram priznati da mi se nije dopalo to što je poklopac izrađen od kartona. Međutim, i pored vrlo česte upotrebe karton se nije pohabao, te i dalje služi svrsi.


Kada otvorite paletu primetićete sovu koja je zaštitni znak Christmas kolekcije ove godine i pregršt zvezdica. Pored toga tu je i natpis “Shine bright like enchanted stars in the sky”. Priznaćete da je mnogo slatko pakovanje. Same senke su, takođe, lepo rasprođene, te je paleta vrlo primamljiva na oko.

 

Sephora Christmas Enchanted Sky paleta


Ova paleta sadrži 8 nijansi od kojih su 4 potpuno mat, 2 imaju blagu saten završnicu, dok preostale 2 imaju jaču saten završnicu. Paleta sadrži boje s kojima možete postići lep dnevni makeup.


Senke se gotovo ne truse. Tekstura je meka ali ipak varira i zavisi od završnice same senke. Najlepšu teksturu imaju nijanse sa jačom saten završnicom, zatim idu one sa blagom saten završnicom i na kraju mat nijanse.

 

Enchanted Sky nijanse


Nijanse označene krugom na slici su mat nijanse. Tri svetlije su najlošije pigmentovane i mogu služiti za setovanje ili ukoliko želite oku da date samo blagu konturu, te postignete no makeup makeup. Tamno braon nijansa je vrlo lepa za pregib. Pigmentacija joj je dobra, boja nadogradiva a rad s njom vrlo jednostavan, lepo se blenda i nanosi.


Sledeće dve nijanse označene mesecom na slici imaju blagu saten završnicu. Ove nijanse su veoma zanimljive, međutim najlošijeg su kvaliteta. Četkicom ih je gotovo nemoguće naneti na kapak bez obzira da li koristite suvu ili mokru četkcu. Jedini način za nanošenje ovih senki jeste prstom. Ukoliko nanosite senke na ovaj način dobićete solidnu pigmentaciju.


Preostale dve nijanse označene zvezdicom imaju jaču saten završnice. Kvalitet ovih senki je ubedljivo najbolji. Pigmentacija je fantastična. Senke se vrlo lako nanose i blendaju. Veću pigmentaciju ćete postići ukoliko ih nanosite prstom, međutim i četkicom se nanose veoma lepo.


Kada govorimo o postojanosti senki na kapcima nisam primetila razliku u odnosu na nijanse. Senke se s bazom ponašaju odlično. Ne uvlače se u pregib niti gube na pigmentaciji kroz dan. Bez baze makeup na kraju dana deluje loše i neuredno, senke se uvlače u pregib dok boja gubi na pigmentaciji.

 

Enchanted Sky paleta senki

 

Senke koje su mi se najviše dopale su dve s jačom saten završnicom, tamno braon mat nijasa i najsvetlija mat nijansa koja je veoma lepa za setovanje. Preostale senke su teže za rad i slabo pigmentovane, te ih stoga manje koristim.

 

Sephora Enchanted Sky paleta je dobar izbor za sve one koji traže paletu s neutralnim senkama koju će koristiti svaki dan. Ipak, pre kupovine dobro razmislite šta tražite od jedne palete s obzirom da ovde kvalitet samih senki varira.


Cena Enchanted Sky palete je 1240,00 rsd.

 

Da li ste probali nešto iz Sephora Christmas kolekcije za 2018. godinu? Kakvi su vaši utisci?

 

Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: