Makeup trikovi
Lepota, 06/07/2018

Makeup trikovi

Verujem da se svi koristimo nekim makeup trikovima koji nam olakšavaju svakodnevno šminkanje. Danas s vama želim da podelim trikove koje vrlo često primenjujem kada sam u žurbi ili nemam pri ruci neki proizvod koji mi je u datom trenutku potreban. Iako ste verovatno već negde videli ili čuli za neke od trikova koje ću spomenuti, nije loše da ih se prisetimo budući da mogu biti veoma korisni.


Tečni puder


Prvi trik koji ću podeliti s vama odnosi se na tečni puder. Naime, tečne pudere ne koristim na svakodnevnom nivou (naročito u letnjem periodu). Ono što svakodnevno koristim jeste korektor. Međutim, neretko mi se desi (uglavnom kada stigne jesen) da mi je puder previše taman, te da odgovarajuću nijansu nemam i to baš u momentu kada mi je neophodan tečni puder. U ovakvim prilikama devojke uglavnom pomešaju svetliju i tamniju nijansu pudera kako bi dobile idealnu boju. Ali šta ako se desi da u tom trenutku imate samo jedan puder i to onaj koji vam je previše taman? Postoji rešenje i za ovaj problem. Pomešajte puder sa korektorom koji je svetliji i dobićete željenu nijansu pudera. Naravno, ovo je samo prva pomoć jer ćete u suprotnom korektor potrošiti vrlo brzo, te vam se više isplati kupiti puder u odgovarajućoj nijansi. Ipak, ukoliko se nekada nađete u gore navedenoj situaciji, eto rešenja.

Tečni puder
Senka za oči kao highlighter


Ukoliko nemate pri ruci highlighter ono što možete da uradite jeste da iskoristite neku sjajnu senku za oči u te svrhe. Ukoliko ste pak navikli na tečne highlightere ono što možete uraditi jeste da pomešate korekotr sa sjajnom senkom.


Bronzer kao senka za oči


Trik koji je vrlo praktičan kada ste u žurbi jeste da bronzer nanesete kao senku za oči u pregib kapka. Na taj način daćete dubinu oku i celokupan makeup će izgledati mnogo bolje čak i ukoliko nemate vremena da se više posvetite šminkanju. Bronzer u pregibu kapka u kombinaciji sa maskarom će vam dati “no makeup” makeup izgled. Vrlo brzo i praktično.


Maskara koja vam se ne dopada


Kako volim da isprobavam nove proizvode često mi se desi da mi se neki proizvod ne dopadne. Neretko mi se dešava da to bude upravo maskara. Problem nastaje onog trenutka kada shvatite da vam se maskara ne dopada i da ste upropastili ceo makeup, te da morate sve ponovo. Kako često nemamo vremena da skidamo ceo makeup i ponovo se šminkamo ono što vam može pomoći jeste četkica od stare maskare.

Kada potrošite svoju omiljenu maskaru sa četikice odstranite sve ostatke proizvoda i sačuvajte je. Kada dođete u gore pomenutu situaciju uzmite četkicu svoje omiljene maskare i rasčešljajte trepavice. U većini slučajeva ovaj trik će vam pomoći da popravite nanetu štetu, te će vam uštedeti vreme koje biste proveli šminkajući se iznova.

 

Maskara


Polomljen karmin


Da li vam se nekada desilo da vam se polomi omiljeni karmin? Verujem da jeste. Ovo se naročito dešava kada su velike vrućine. Ipak, i za to postoji rešenje. Umesto da se nervirate što vam se polomio omiljeni karmin, primenite sledeći trik. Uzmite fen za kosu i zagrejte karmin (i stranu koja je pukla i koja je ostala u ambalaži) i zatim ga ponovo sastavite. Nakon toga prstom zagladite rub koji je ostao nakon što ste spojili polomljene delove i stavite u frižider da prenoći. Sledećeg jutra opet ćete imati svoj omiljeni karmin. Možda neće izgledati isto, ali će svakako biti upotrebljiv.

Ukoliko ste nestrpljivi karmin možete staviti i u zamrzivač na 10-15 minuta, dobićete isti efekat.


Da li koristite neki od navedenih makeup trikova? Koji su vaši omiljeni trikovi?


Do idućeg posta, veliki pozdrav.

 

 

 

Povezani postovi: