Kozmetika: Favoriti 2019. godine
Lepota, 22/01/2020

Kozmetika: Favoriti 2019. godine

U današnjem postu nastavljamo sa favoritima iz 2019. godine. Kako ste o proizvodima iz oblasti šminke mogli čitati u prethodnom postu, danas vas očekuju kozmetički favoriti. Dakle, ukoliko vas zanima koji su se proizvodi našli na ovoj listi, nastavite da čitate.

 

Kozmetika: favoriti 2019. godine


Mixa Cleansing Milk


Kada je nega lica u pitanju ono što je neizostavan korak jeste skidanje šminke na kraju dana. Mleko za skidanje šminke koje sam koristila veći deo godine jeste Mixa Cleansing Milk


Reč je o proizvodu koji ne iritira kožu, ne isušuje je niti dodatno masti. Pored toga što efikasno ukljanja šminku sa lica, takođe, efikasno uklanja i šminku sa očiju. Iako imam prilično osetljive oči ovaj proizvod mi nije izazivao osećaj peckanja i zatezanja.


Ono kako ja koristim Mixa Cleansing Milk jeste da ga nanesem na lice, vrat i oči, te sačekam malo da razloži šminku. Potom uzmem vlažan tufer i ukolonim ostatke šminke. 


Garnier Micellar Cleansing Water


Jedina micelarna voda koja u potpunosti odgovara mom licu i što je još bitnije očima jeste Garnier Micellar Cleansing Water. Verujem da ste svi makar čuli ako ne i probali ovu micelarnu vodu što ne čudi ako uzmemo u obzir da je ovo najprodavanija micelarna voda na našem tržištu. 


Nakon što sam skinula veći deo šminke pomenutim Mixa mlekom, volim da još jednom pređem svoje lice ovom micelarnom vodom kako bih bila sigurna da nije ostalo ništa od šminke.


Afrodita Clean Phase pena za čišćenje lica


Ovi favoriti nisu mogli proći bez Afrodita  Clean Phase pene za čišćenje lica. Naime, u pitanju je proizvod koji je izuzetno nežan prema vašem licu ali i pored toga vrlo efikasno uklanja sve nečistoće, pa i ostatke šminke ukoliko ih ima. 


Ova pena je sastavni deo kako moje večernje tako i jutarnje rutine kada je nega lica u pitanju. Ukoliko do sada niste probali ovu penu, imate sve prepruke da to učinite.

 

Afrodita pena za ciscenje

 

Bioderma Hydrabio Brume


Bioderma Hydrabio Brume je proizvod koji sadrži mineralne soli i mikroelemente koji u potpunosti odgovaraju osetljivoj i dehidriranoj koži, te koži koja se bori protiv različitih reakcija. Nema ograničenja u korišćenju a možete ga nanositi čak i preko šminke.


Meni je ovaj proizvod bio prva pomoć kada sam imala bilo kakvu reakciju na koži (osip, bubuljica, crvenilo). Nakon što naprskate ovaj proizvod koža biva instant umirena te nećete imati potrebu da stalno dirate lice i time samo pogoršate situraciju. Uz ovaj proizvod koža se oporavlja mnogo brže. Takođe, ovaj proizvod možete koristiti i za osvežavanje lica, ali i pre kreme za lice kao dodatni korak nege.

 

Bioderma Hydrabio Brume


Bioderma Hydrabio Gel krema za lice


Kako ne volim teške kreme za lice uvek sam bila u potrazi za nekom laganom kremom koja će mi ipak pružiti odgovarajuću negu. Bioderma Hydrabio Gel krema za lice je upravo ono za čim sam tragala. Vrlo je lagana, ne ostavlja osećaj težine, koža je vrlo brzo upija a lice ostaje hidrirano i meko na dodir.


VZK antirid krema sa hijaluronskom kiselinom


Krema za okoloočno područje kojoj sam se vratila u prethodnoj godini jeste VZK antirid krema sa hijaluronskom kiselinom. U pitanju je krema koja, baš kao i pomenuta Bioderma, ne ostavlja osećaj težine, koža je vrlo brzo upija, te okolločno područje ostaje vidno hidrirano. O ovoj kremi pisala sam ovde.

 

VZK antirid krema


Multiactiv Exclusive 3-Step tretman sa filterom puževe sluzi


Maske za lice su idealne ukoliko želite da svom licu pružite dodatnu negu. Međutim, i pored toga što koristim razne maskice ona kojoj sam se najčešće vraćala jeste Multiactiv Exclusive 3-Step tretman sa filterom puževe sluzi


Prvi korak jeste nanošenje seruma koji će snabdeti kožu hranljivim materijama, zatim sledi drugi korak odnosno nanošenje maske od mikrofibera da bi smo naposletku stigli i do trećek koraka a to je nanošenje noćne kreme koja stimuliše obnavljanje kože. Nakon celokupnog tretmana koža je dubinski nahranjena i blistava.


Biobaza Bee Balm


Kada je nega usana u pitanju Biobaza Bee Balm se definitivno izdvojio. Sadrži pčelinji vosak, ulje mrkve, čileanske maline i druga ulja koja štite usne od sunca (SPF 15).


Ovaj proizvod pruža vrlo bogatu negu, te je dovoljna vrlo mala količina (naročito u letnjim mesecima). Vrlo često ovaj proizvod volim da nanesem uveče na cele usne ali i oko njih, te usnama na taj način pružim zaista odličnu negu. 


Eucerin pH5 gel za tuširanje


Gel za tuširanje koji se izdvojio jeste Eucerin pH5. Ono po čemu se ovaj gel razlikuje od većine na tržištu jeste to što je u pitanju uljani gel za tuširanje. Ne treba da vas plaši to što je uljani jer ne ostavlja masan trag na koži. Dakle, njegovom upotrebom koža će biti negovana i vrlo blistava. Iako nakon tuširanja volim da nanesem i mleko za telo često sam preskakala ovaj korak budući da s ovim gelom dobijate negu već pod tušem. 


Jedina mana ovog proizvoda jeste miris koji je vrlo specifičan, te treba vremena da se na njega naviknete. Ipak, budući da sam vrlo zadovoljna efektom koji ostavlja na koži ovu manu sam spremna da mu oprostim.

 

Eucerin gel za tusiranje


Velnea Oriental Sandalwood piling za telo


Piling za telo koji se izdvojio u 2019. godini jeste Velnea Oriental Sandalwood. Ima vrlo prijatan miris i piling čestice koje vrlo efikasno uklanjaju odumrle ćelije kože. Pored toga ima i efekat blagog zagrevanja, te osobe koje imaju proširene vene treba da ga izbegavaju.


Velnea losion za telo


Prvi Velnea losion za telo koji sam isprobala jeste sa Shea buterom i glicerinom koji je namenjen suvoj koži. Ima prijatan miris, srednje guste teksture je, lako se razmazuje i koža ga upija za 1-2 minute po nanošenju, te ne morate čekati kako biste se obukli. 


Drugi Velnea losion koji sam ispsrobala jeste sa Aloe Verom za sve tipove kože. Takođe, ima prijatan mirsi, nešto je ređe teksture od prethodno pomenutog, lako se razmazuje i brzo se upija.


Iako sam imala utisak da će mi u zimskom periodu trebati nešto intenzivnija nega ovi losioni su me demantovali. Verujem da se nećete pokajati za koji god da se odlučite.


Bio-Oil ulje


Bio-Oil je ulje koje pored bogate hidratacije pomaže i u borbi protiv strija i ožiljaka. Meni je prvenstveno služilo u borbi protiv ožiljaka, ali i kao nega suvih delova (ruku, zanoktica...). 


Venti tu puter za negu noktiju i zanoktica


Venti tu puter je i ove godine bio moj glavni saveznik u borbi sa slabim noktima i suvim zanokticama. Pored toga, našla sam mu još jednu namenu a to je nega usana. Ovaj puter će vašim usnama pružiti zaista odličnu negu.

 

Ventitu puter

 

Bili su to moji favoriti 2019. godine kada je kozmetika u pitanju. Pišite u komentarima koji su vaši favoriti.


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: