Bio-Oil ulje kao pomoć u borbi protiv ožiljaka
Lepota, 12/12/2019

Bio-Oil ulje kao pomoć u borbi protiv ožiljaka

Verujem da je veliki deo vas upoznat sa Bio-Oil uljem. Ova činjenica ne čudi obzirom da je u pitanju proizvod koji je veoma hvaljen kako u svetu tako i kod nas. Upravo te hvale su zaslužne što se ovo ulje našlo i u mojoj šoping korpi. Iako je namenjeno mnogim problemima kože, ono što je mene navelo da mu dam priliku jesu ožiljci koje sam “zaradila” u januaru kao posledicu ovčijih boginja. Dakle, ukoliko vas zanima kakvi su moji utisci i da li je ovo ulje bio pravi izbor kao pomoć u borbi protiv ožiljaka, nastavite da čitate.

 

Bio-Oil ulje


Bio-Oil je, kako navodi proizvođač, specijalizovano ulje za negu kože koje poboljšava izgled strija, ožiljaka i neujednačenog tena. Efikasno je za kožu koja stari kao i za dehidriranu kožu.

Sadrži ulje lavande, ruzmarina, kamilice i nevena, vitamine A i E, kao i revolucionarni sastojak PurCellin Oil koji formulu čini laganom i omogućava brzo upijanje u kožu, bez masnih tragova.


Priznaćete da ovi navodi zvuče veoma ambiciozno. Međutim, krenimo redom. Ono što sam prvo primetila jeste boja ovog ulja koja je blago narandžasta, te celom pakovanju daje neku elegantnu notu. 


Pri nanošenju, pak, prvo što privlači pažnju jeste specifičan, prijatan miris. Samo ulje je suvo i vrlo lepo se razmazuje. Dakle, nema bojazni da će ostaviti težak osećaj mansoće na koži što ga čini pogodnim i za upotrebu na licu. Ipak, i pored ove činjenice ulje je veoma bogato, te vam je dovoljna mala količina proizvoda da biste obuhvatili veći deo tela. 


Bio-Oil ulje se veoma brzo upija nakon čega koža ostaje vrlo meka i vidno hidrirana. Zapravo osećaj hidratacije i blistavost kože je jedino što ćete primetiti odmah kada je ovaj proizvod u pitanju. Za neke druge efekte koje ovo ulje pruža potrebno je da budete veoma uporni.


Proizvođač navodi da je potrebno ovaj proizvod nanositi dva puta dnevno tokom najmanje tri meseca. Dakle, ne očekujte vidljive rezultate preko noći. Ono kako sam ja koristila ovaj proizvod jeste da sam ga prve dve nedelje nanosila uveče i ujutru nakon čega sam nastavila da koristim samo uveče. S ovakvom primenom prvi rezultati su bili vidljivi nakon mesec dana. Ožiljci su počeli da blede (oni površinski su bili jedva vidljivi).


Nakon dva meseca upotrebe ostali su samo oni uporni (dublji) ožiljci koji su nastavili da blede. Ulje sam aktivno koristila tri meseca, nakon čega sam (iz nepoznatog razloga) napravila prilično dugu pauzu, te su neki ožiljci još uvek vidljivi. Ipak, ovo je isključivo zbog spomenute pauze, budući da su ožiljci nastavili da blede kada sam ponovo počela da koristim ovo ulje. Da sam nastavila u kontinuitetu da koristim ovaj proizvod verujem da bi do sada svi ožiljci nestali.  

 

Bio-Oil


Dakle, kao pomoć u borbi protiv ožiljaka Bio-Oil ulje se pokazalo vrlo efikasno. Iako nisam očekivala da će biti nekog napretka sa starim strijama i ožiljcima iz radoznalosti sam tri meseca tretirala i te delove. Nažalost, bez uspeha.


Pored tretiranja ožiljaka ovo ulje koristila sam i za hidrataciju suvih ruku i zanoktica gde se, takođe, pokazalo veoma efikasno.


Dakle, moje iskustvo sa Bio-Oil uljem je više nego pozitivno. Ipak, imajte u vidu da je potrebno naoružati se upornošću i strpljenjem, te da ovo nije proizvod za one koji žele brzo vidljive rezultate. Takođe, ne očekujte da će ovo ulje učiniti čuda za stare strije i ožiljke. Nažalost, takav proizvod još uvek ne postoji. Međutim, smatram da je ovo ulje fantastično kao prevencija, te kao proizvod koji će vam pomoći u borbi protiv svežih strija i ožiljaka. 


Da li će vam se ovaj proizvod dopasti ili ne zavisi isključivo od vaših očekivanja. S moje strane imate preporuku.


Redovna cena ovog proizvoda je oko 1400,00 rsd za 60ml proizvoda odnosno oko 2000,00 rsd za 125ml proizvoda.


Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna.


Da li ste isprobali Bio-Oil ulje? Kakvi su vaši utisci?


Do narednog posta, veliki pozdrav.

 

 

Povezani postovi: